torsdag 1. april 2010

Bake, kake søte...


Her bakes og bakes det... Det er litt sånn med meg at når eg først er i gang så blir det bakt ein del. Men det skal seiast at det hoper seg ikkje opp akkurat! I denne omgang var det havrebrød og nordlandskaker som stod for tur.


Havrebrøda er lette og lage, og etter at eg fekk meg ny bakemaskin til jul så kan eg lage store deiger, så nå får eg tre brød av ein deig. Det er godt å veklse litt mellom kjøpebrød og heimebakt, da går man ikkje så fort lei. Eg bruker havregryn, havrekli, sammalt hvete fin og hvetemel i mine brød, og da blir dei omtrent så grove som kneipbrød. Her i huset står frø og veldig grove bakevarer, svært lavt i kurs...


Nordlandkaker er noko som eg er oppvaksen med, og som utolig nok ingen fra nordlige strøk har hørt om...i alle fall ikkje dei eg har truffe på;) Korleis det har seg at desse blir kalla det, er eit mysterium for meg?? Om nokon veit må du gjerne skrive det i ein kommentar:) Dei er i alle fall veldig gode, barna eter dei som dei er, men eg liker best å ha ost og syltetøy på dei. Eg har endelig funne ei oppskrift som eg får til å bake, og om nokon lurer på om dei egentlig skal være like store og runde... så ja det skal dei, men det satser eg på at kommer etterhvert:)


Så nå skal det bli ein liten bakepause, i alle fall til mandag for da er bursdag her i Parkvegen:) Har fått spørsmål om korleis ein lager dei svenske kanelbollene, så neste gang eg er i sving skal eg ta bilder som viser korleis eg gjer det! Det blir nok ikkje så lenge til, om det skal fylles opp igjen før det er tomt...
Nyt påsken vidare alle saman:)
PS! Du kan enda melde deg på give awayen min om du klikker her.

6 kommentarer:

simmas hus sa...

Hei ! Dette såg godt ut ! Nå fekk eg også lyst til å bake ! Ha ein fin påske !

Anitas interiør verden sa...

Hei takk for svaret ang kanel bollene dine gleder meg til å prøve dem :-)
Må jo si jeg blir fristet til å bake når jeg ser de flotte bake bildene dine.....
Fortsatt god påske
Klem Anita

Anonym sa...

ha ein fin påske,snakkast i helga.du e jo heilt rå med bakinga.


avp

liven sa...

Heisann!!
Åh så mye deilig bakst da!!
Ingenting er så godt som ferskt hjemmebakst!!
Ha en forsatt fin påske :o)

Den gode feen sa...

Så flink du er :) Fekk nå lyst på det eine og det andre av å vere innom deg. Trur det må bli bollebakst her også i dag. Eg elskar også å bake, men desverre kan me ikkje ha så masse slikt i hus. Då hadde me trilla alle mann.

Ha ein flott 1.påskedag. Klam frå Linda

Evige Ting sa...

whao! Det må en si! Flinkis!

Du, har kikket tilbake i bloggen din - gu så fint du har det :)

Ha en fin dag!

klemE