tirsdag 31. mai 2011

Bakemester snipp...

I helga var det regn og trist ute og eg bestemte meg for å bake litt. Og når man først er i gang så er det jo like godt å få laget opp en del. Så når alle rundstukker og boller sto utover bordet følte jeg nesten eg kunne begynne å konkurrere med selveste bakemater snipp i skomakergata...


Det blei laga grove rundtykker, søte boller og selfølgelig svenske kanelboller.



Så nå er frysen fylt opp med gode bakevarer og det er alltid godt å ha!



Her har det vore sol og fint i dag og slik håper eg det blir fleire dager, men etter værmeldinga å dømme ser det ikkje så lovande ut! Eg har i alle fall nytta det fine været til å få malt litt smått, så kanskje det kjem eit glimt av det på bloggen snart...

Vil ønske alle ein fin kveld:)

 

mandag 30. mai 2011

Vesker med vintage motiv....


Våren/sommaren kom brått og like raskt gjekk den sin vei.... Og igjen sitter me med eit ruskevær som ikkje på nokon måte lignar vår! Da er det godt å ha nokon hobbyprosjekter inne der det alltid er varmt og godt:) Eg har lenge tenkt på å sy desse veskene men det har ikkje blitt med meg, men da eg blei invitert på sykveld sammen med gode venninner og fekk eg lyst å hente idèen fram igjen.


Sjølv om det er forholdsvis enkle vesker så synest nå eg det er ein ganske tidkrevande jobb, og ikkje minst det å få alle detaljer på plass, for detaljer er viktig:)



De er laget i lin og er foret med bommull, og inni finner du dette søte "minneordet." Husker så godt dette fra den tiden da me hadde minnebøker, berre at da var det den norske utgaven:) Nokon vesker blir cremefarga og nokon blir i ubleika lin som du ser i bakgrunnen.



Og mens eg klippa og var så godt i gang så begynnte eg på nokon fleire vesker med det samme, synest desse blei ganske kule også! Så nokon dagar til med regn no, og kanskje veskene begynner og nærme seg ferdige:) Ønsker alle ei fin veka!

fredag 6. mai 2011

Våren er her...

Så er våren kommet for fullt, og det spirer og gror overalt. I Parkvegen er planene for hageprosjektet 2011 i full sving, og enda mykje er gjordt er ikkje dei store resultatene av det enda. Men er herlig å kunne være ute i vårsola og jobbe og resultatet skal bli veldig bra etterhvert! Eg håper berre det kommer mange, mange slike flotte dager framover:)


Den søte skåla på bildet fekk eg av min snille mamma som kom for å hjepe meg i hagen ein dag. Liker så godt desse tinga som er så tidløse, og som like gjerne kunne ha vært arva fra bestemor. Den er forresten å finne på Nille om nokon skulle ha lyst på ei slik, synest det er blitt ein butikk man kan finne mange slike små skatter på om man ser litt etter:)



Snopet som ligger oppi kommer også fra Nille og de viste seg å være farlig gode, så hvor lenge de får være i fred vil nå vise seg....
Ønsker alle ei flott helg, nyt vårsola:)